Thrive Yoga
  • Nederlands
  • English
 

Gabrielle

 

Yoga is de trouwe begeleider op mijn levensweg.

Toen ik in 1978 vanuit Duitsland naar Amsterdam kwam, werd ik geraakt door de Hatha -en Raja yoga lessen van Hans Wesseling. Hij was een leerling van Saswitha en gaf in De Kosmos les. Na zijn gedegen vierjarige opleiding gevolgd te hebben, begon ook ik cursussen aan te bieden en ben nooit meer gestoptZwangerschapsyoga, prenatale yoga, babymassage, hormoonyoga, bedrijfsyoga: het is allemaal langsgekomenin gevolgde opleidingen en lessen die ik gaf.

Nu, met de leeftijd van 64 jaar geef ik nog steeds met hart en ziel yogales.Na 25 jaar in de regio Utrecht gewoond te hebben, ben ik verhuisd naar Zeeburgereiland om hier mijn werk voort te kunnen zetten.

In de "Gentle Hatha Yoga Basics" volg ik vaak de Kasjmier methode, die door Jean Klein naar Nederland kwam. Deze houdt in, dat er veel ruimte en mildheid in het uitvoeren van de asana' s is. Ook het omgaan met de adem tijdens de oefeningen is belangrijk. Vanuit de staande houdingen gaan we uiteindelijk toe naar Savasana, de liggende eindontspanning.

Naast yoga begeleidt ik ook meerdaagseVipassana-retraites (Meditatie -retraites) in een klooster. In de loop der jaren is door deze verbinding mijn geheel eigen stijl ontstaan, die als " Yoga is meditatie in beweging" omschreven zou kunnen worden.

Doordat ik ook reisbegeleidster in Sri Lanka ben, heb ik de fantastische mogelijkheid om mijn spirituele praktijk regelmatig te verdiepen. Tevens ben ik lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland, waar ik regelmatig bijscholingen organiseer.

 

Terug
NEEM NU EEN PROEFLES: 2 VOOR € 15 OF 5 VOOR € 35
AANMELDEN PROEFLES