Thrive Yoga
  • Nederlands
  • English
 

Jorinde

 

Yoga is voor mij een enorme reis. Het begon allemaal met een gespannen lijf, weinig bewegingsruimte, weinig gevoel in het lichaam en een totale preoccupatie met de gedachten in mijn hoofd. Ik dacht mezelf moe en mijn lichaam weerspiegelde dat. Op mijn 19e stond ik in mijn allereerste yogales van Myrna van Kemenade en ik wist meteen dat ik gevonden had wat ik zocht: veiligheid, plezier, ruimte en rust. En dat was nog maar het topje van de ijsberg. Na jaren veel stijlen uitgeprobeerd te hebben, wilde ik mij toewijden aan diepere kennis en ontwikkeling en melde ik mij aan voor mijn eerste yogaopleiding bij Johan Noorloos, Marcel van der Vis en Anat Geiger. Tijdens het verdiepingsjaar kwam er een proces opgang dat ik nooit had verwacht. Mijn toewijding aan yoga veranderde mij van binnenuit, en yoga werd een daadwerkelijke bevrijding van allerlei beperking, conditioneringen en pijn die ik jarenlang had meegedragen. Ik begon pijn los te laten en begon meer te voelen. Het was alsof het leven zich aan mij openbaarde.

De afgelopen jaren stonden in het teken van training bij Anat Geiger en Marcel van der Vis van Yogagarden. Anat Geiger is mijn leraar en ankerpunt in mijn ontwikkeling als yogi en als yogadocent. Mijn fundament als yogadocent ligt in de persoonlijke benadering van iedere student als uniek wezen met een eigen anatomie en een eigen verhaal. Respect en aandacht voor het verhaal van ieder mens staat in mijn lessen centraal. Mijn doel is niet het uitvoeren van de houdingen, maar het luisteren naar het innerlijke verhaal dat naar de oppervlakte borrelt door het “open maken” van het lichaam. Ik ervaar het als deurtjes openen naar plekken waar het donker is, om zo licht te laten schijnen op wat zich daar bevindt.

Uiteindelijk wil ik het liefst dat ieder mens zijn/haar eigen heelmeester(es) wordt, geëmancipeerd en krachtig vanuit vertrouwen in zijn/haar eigen lichaam en verankerd in het heldere bewustzijn dat ten grondslag ligt aan onze menselijkheid. En dat proces is voor iedereen mogelijk: zo lang je kunt ademen, kun je yoga beoefenen.

Terug
Proeflessen: 2 voor € 17 of 5 voor € 35
AANMELDEN PROEFLES