Thrive Yoga
  • Nederlands
  • English
 

thrive vinyasa yoga opleiding  start 5 november 2021

Voel je je geroepen om de diepte in te duiken met Yoga? Wil je leren Yoga te delen met anderen? Dan is de Thrive Yoga Vinyasa Opleiding (200 uur Yoga Alliance) een mooi begin van je ontwikkeling als yogi en toekomstig yogadocent.

De training is niet alleen een reis van kennisverdieping en professionele ontwikkeling, het is ook een reis naar binnen; naar zelfkennis, wijsheid en kracht. Je kunt je nu (vrijblijvend) opgeven als geïnteresseerde of direct aanmelden voor een plek in de opleiding.

OPGEVEN ALS GEINTERESSEERDE

INSCHRIJVEN VOOR DE OPLEIDING


de thrive vinyasa yoga opleiding

Onder leiding van drie vaste (Nederlandstalige) docenten wordt je gedurende negen maanden opgeleid tot professioneel yogadocent. Na succesvolle afronding ontvang je het Thrive Yoga Vinyasa certificaat en kun je je registreren bij het internationaal kwaliteitsinstituut Yoga Alliance®. De Thrive Yoga opleiding gaat niet uit van één specifieke traditie, maar brengt verschillende yogastromingen bij elkaar om inzicht te geven in de ontwikkeling van yoga. Je maakt kennis met de Ashtanga Vinyasa benadering, met elementen van Jivamukti Yoga en leert houdingen te begrijpen vanuit de Functionele Yoga. Anatomie, filosofie en persoonlijke ontwikkeling vormen de drie pilaren van de opleiding. Functionele anatomie om lichamen en houdingen te doorgronden, filosofie om in het dagelijks leven te integreren en persoonlijke ontwikkeling om competenties en inzicht in jezelf te ontwikkelen.

Anatomie

De Functionele “Grilley Method” die wij onderwijzen is ontwikkeld door gerenommeerde yogadocenten Paul & Suzee Grilley. De functionele anatomie vormt de basiskennis over het lichaam en de yogahoudingen. Je leert niet alleen over botten, spieren en bindweefsel, maar ook over mobiliteit. Het skelet van ieder mens is uniek. Dat heeft invloed op de "range of motion" van iedere yogastudent. De mate van ruimte in de gewrichten (bijvoorbeeld) varieert enorm per persoon. Het doel van de functionele anatomie is om je de grote variatie aan “skeletability” te laten begrijpen, zodat je houdingen kunt aanpassen voor iedere student. Yoga gaat immers niet om het uitvoeren van houdingen volgens een esthetisch idee, maar om het effect van hoduingen in het lichaam. Met kennis van functionele anatomie leer je houdingen toegankelijk te maken voor alle lichamen, alle leeftijden en alle levensfasen. Niet alleen leer je veel over je eigen lichaam, je gaat ook uitgebreid kijken naar de anatomie van je medestudenten. We nemen ieder weekend de tijd anatomie te verbinden met de yogahoudingen, zodat je de houdingen begrijpt en helder kunt onderwijzen (verbaal en manueel).

filosofie

Filosofie is de tweede belangrijke pilaar van de training. Je maakt op een interactieve manier kennis met de yogafilosofie en de ontwikkeling van Yoga door de eeuwen heen. Reflectie is het sleutelwoord. We brengen de belangrijkste eeuwenoude yogateksten tot leven met reflectieoefeningen en gespreksvoering. We nodigen je uit de yogafilosofie te ervaren en praktisch toe te passen in het dagelijks leven. We brengen ieder weekend Bhakti (devotie) in de opleiding, met het vertellen van verhalen en het zingen van mantra’s.

persoonlijke ontwikkelIing

Intensieve yogabeoefening leidt tot een proces van innerlijke transformatie. We zien regelmatig dat mensen tijdens de opleiding een stap maken richting een yoga levensstijl. We nemen afscheid van oude patronen en/of blokkades en cultiveren ruimte voor creativiteit en nieuwe gewoonten. In de Thrive Yoga Opleiding begeleiden we deze innerlijke transformatie door te werken in kleine groepen. We vormen vaste mentorgroepen van maximaal vijf of zes studenten (en een vaste mentor) waarin we de tijd nemen om te reflecteren op de persoonlijke reis. Het is onze passie om een gedegen en inspirerende verdieping van Yoga te bieden aan onze studenten. We zijn er dan ook van overtuigd dat we kundige en authentieke yogadocenten de wereld in zullen sturen.

voor wie?

Je kunt deze opleiding volgen als een goede basis wilt leggen als toekomstig yogadocent, maar ook als je geen les wilt geven en je je wilt toewijden aan een verdieping van jouw yoga pad en de persoonlijke ontwikkeling die daarbij komt kijken.

We verwachten dat je al enige tijd aan yoga doet en actief lessen volgt, of een actieve self-practice hebt ontwikkeld. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. De opleiding is op basis van MBO/HBO denk niveau. In principe is de opleiding voor iedereen met een serieuze interesse en intentie tot groei. 


Het Programma

ASANA IN DEPTH

Ieder weekend bevat twee sessies Asana in Depth. Tijdens deze sessies nemen we de tijd om iedere yogahouding afzonderlijk te bekijken, te beoefenen en te bespreken. Je leert de anatomische functies van de houding, toepasselijke variaties, en je leert de houding veilig en duidelijk over te dragen met de daar bijbehorende verbale instructie en fysieke assists.

 

FILOSOFIE

We gaan de diepte met workshops yogafilosofie en psychologie. Je leert over de geschiedenis van yoga, de verschillende (klassieke en moderne) stromingen en krijgt inzicht in de belangrijkste yoga teksten en fundamenten van de Yoga filosofie. We brengen deze eeuwenoude yogateksten tot leven door ze te verbinden aan ons dagelijks leven. Reflectie is daarbij het sleutelwoord.

fucntionele ANATOMIE

In de workshops functionele anatomie leer je over het skelet, de gewrichten, spieren en het bindweefsel. Je leert over grote variaties in het skelet van ieder mens en leert deze variatie ook daadwerkelijk te zien in jezelf en in anderen. Daarnaast leer je de spiergroepen die we in de yogales enerzijds versterken en anderzijds soepel maken. Als laatste leer je over de belangrijkste bindweefselstructuren die een rol spelen bij functionele beweging.

TEACHING SKILLS

Hoe bouw je een goede vinyasa les op? Hoe sta je voor een groep? Hoe gebruik je je stem? Hoe beweeg je door de ruimte? Het zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens de workshops Teaching Skills. We besteden aandacht aan het ontwikkelen van competenties en oefenen sequencing met het voorbereiden van eigen yogalessen.

 

vinyasa en flow

Vinyasa betekent onder anderen het koppelen van beweging en het ritme van de adem. Flow is dan ook essentieel onderdeel van een vinyasa yogales. Tijdens de workshops Vinyasa en Flow leer je instructie te geven die een flow in de les brengt. Je leert hoe je een flow kunt opbouwen, afbouwen en ook op een vloeiende manier kunt overdragen aan je studenten.

yin yoga

Je maakt kennis met de principes van Yin Yoga. We hebben daarvoor gekozen omdat yin principes een mooie balans kunnen brengen in een vinyasa yogales. Wat is het doel van Yin Yoga? Hoe breng je iemand in en uit een yin yogahouding? Hoe verwerk je een yin houding in een les? Deze vragen worden onder anderen beantwoord tijdens de Yin Yoga workshops.

persoonlijke ontwikkeling

Om het weekend komen we in kleine groepen bij elkaar om te delen, te oefenen, te reflecteren en onderdelen van de stof te herhalen. We creëren ruimte voor aandachtig luisteren en het delen van onze persoonlijke beleving.
Meditatie vormt een integraal onderdeel van de opleiding. Iedere weekenddag begint met een meditatietechniek.

energie & pranayama

Je volgt drie pranayama workshops. Je leert over prana, de relatie tussen de ademhaling en het zenuwstelsel en besteden aandacht aan de bandha’s (aanspanningen). Je leert 4 pranayama oefeningen zelf uit te voeren (ujjayi, nadi shodhana, kapalabhati, Kumbhaka). Je leert de buikademhaling en de ujjayi zelf te begeleiden.  

studie materiaal

Je krijgt van ons een uitgebreide reader met de belangrijkste lesstof die je nodig hebt voor de opleiding. Daarnaast vragen we je twee boeken zelf aan te schaffen en een boek voor een boekverslag te lezen.

- Studiemateriaal (verplicht): Yoga Sutra's van Patanjali (Sri Swami Satchidananda) en de Bhagavad Gita (Eknath Easwaran)
- Aangeraden naslag: From Veda's To Vinyasa (amy Vaughn) en Jivamukti Yoga (Sharon Gannon and David Life), The complete guide to Yin Yoga (Bernie Clark)
- Boekkeuze voor boekverslag (1 van de volgende boeken): De nieuwe Aarde (Eckhart Tolle), Over de werking van yoga ( Michael Roach), Hatha Yoga Pradipika (Swami Muktibodhananda), Autobiography of a Yogi, Autobiography Indra Devi, Zeven Spirituele Wetten (Deepak Chopra)
- Naslag anatomie (niet noodzakelijk): Yoga Anatomy Leslie Kamninov, Thieme Anatomy Atlas

INFORMATIE SESSIES

De laatste gratis informatie en inspiratie sessie met meditatie, vinyasa, anatomie staan gepland. Doe vrijblijvend mee en maak kennis met ons! Klik op de datum van je keuze hieronder om mee te doen. Als je info de sessie volgt en de week erna inschrijft ontvang je 100 euro korting op de reguliere prijs (oktober).

ZATERDAG 23 OKTOBER 13:00 IJburg studio

opbouw programma en prijzen

De training vindt plaats in negen weekeinden van vier dagdelen, verdeeld over negen maanden. We verwachten dat je gemiddeld vier yogalessen per maand bij ons in de studio volgt, dus in totaal 32 lessen in de acht maanden. De gemiddelde studiebelasting buiten de weekeinde schatten wij in op vier uur per week zelfstudie. Alle onderstaande dagdelen vinden als fysieke training plaats op onze locatie(dus niet online). In het laatste weekeinde vinden de examens plaats. Om het YA certificaat te behalen is er een theoretische examen en een praktijk examen, beiden dienen met een voldoende te worden afgerond. Er is altijd een mogelijkheid (eenmalig) tot een persoonlijk herexamen op een andere datum na de training. 

DATA & TIJDEN OPLEIDING (wijzigingen voorbehouden):

5-6-7 november, 27-28 november 2021
15-16 januari, 12-13 februari, (12-13 maart)* 2-3 april,  21,22 mei, (11-12 juni)*, (2-3 juli 2022)*

zaterdag  09:00 - 17:30
zondag    09:00 - 17:00

In het eerste weekeinde komen we ook op vrijdagavond samen, van 18:30 – 21:30
* het maart en juni weekeinde is op alternatieve locatie / datum

PRIJS
Regular Bird:   € 3.150

* De opleiding is vrijgesteld van  BTW (CRKBO registratie: Centraal Register Kort Beroepsonderwijs), zie ook onze algemene voorwaarden voor opleidingen ( klik hier)
* Als Teacher Trainee krijg je gedurende de training doorlopende korting op een light of full of gold membership of op een strippenkaart 
* Betaling in vier termijnen is mogelijk (toeslag 50 euro)

Interesse?

Via onderstaande links kun je je opgeven als geinteresseerde om op de hoogte gehouden te worden of je direct inschrijven voor de opleiding. Let op, we laten minimaal 10 en maximaal +/- 20 studenten toe om de training kleinschalig en persoonlijk te houden zodat we kunnen werken in mentorgroepen van 4-5 deelnemers. Voor de start van de opleiding geven we enkele (gratis) insipirerende informatiemiddagen,mogelijk online. Zodat je vragen kunt stellen en we je meer over de opleiding kunnen vertellen en inspireren.

SCHRIJF JE VANDAAG IN VOOR DE OPLEIDING
INSCHRIJVEN TT 2021-2022

 

Deelnemers aan het woord

Klik op de afbeelding van Marieke of Katrin om hun ervaringen te horen.

Luister naar mijn verhaal over hoe ik de Thrive Yoga opleiding heb ervaren.  - Marieke -

Luister naar mijn verhaal over hoe ik de Thrive Yoga opleiding heb ervaren.  - Katrin - 

 

“Een super fijne opleiding voor die gene die naast de asana’s ook meer verdieping en inzicht willen in de filosofie en hun eigen te bewandelen pad. Ook een die je leert rekening te houden met verschillende lichamen dmv praktische anatomie. Heel waardevol, en ik ben blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb” - Marinka - (VINYASA TT 2019)

“Ik volg de Thrive Teachers opleiding met heel veel plezier. Het is een mooie opleiding om dieper in de wereld van yoga te duiken. Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte om uit de opleiding te halen dát wat jij wilt. Het klopt bij Thrive, die persoonlijke aanpak en aandacht komt overal terug. Onze docenten verschillen ook. Dat is leuk en inspirerend. Ze zijn goed benaderbaar.” - Suzan -  (VINYASA TT 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proeflessen: 2 voor € 17 of 5 voor € 35
AANMELDEN PROEFLES