Thrive Yoga
  • Nederlands
  • English
 

acht weekse mindfulnesstraining

De achtweekse mindfulnesstraining is een praktische training in aandacht, loslaten en niet-oordelen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat een achtweekse training een positief effect op het ervaren van en omgaan met angst, pijn, stress, piekeren en negatieve gevoelens. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. In deze training krijg je een aantal praktische en effectieve oefeningen aangereikt waarmee je stap voor stap leert, te observeren wat zich aan je voordoet. 

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van c.a. 2 uur en een (optionele) oefenmiddag in stilte. Je krijgt een werkboek en cd's (hardcopy of digitaal) mee om thuis mee te oefenen en praktische opdrachten die je helpen aandachtig te zijn bij dagelijkse bezigheden. Sinds 2013 geven we bij thrive yoga deze trainingen met gespecialiceerde trainers en in de rustige omgeving van de yogaschool op onze locaties; Zeeburg (Sumtrakade 1), IJburg (IJburglaan 961) en Oost (Tweede Atjehstraat 55).


eerstvolgende training 2018 (klik hier)

 

mindfulness 8 weekse trainingen 2018 

Bij thrive werken we met drie vaste profesionele trainers Cecile MertensSabine van der Post en Simone Heijhoff. We starten elke twee maanden een nieuwe training in thrive Oost (Tweede Atjehstraat 55) op dinsdagavond (20:00-22:00). En drie keer per jaar starten we een zondagmiddagtraining (16:00-18:15) bij thrive op Zeeburg of IJburg (afhankelijk van de voorkeur van de deelnemers). De trainingen komen veelal in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Vind hieronder het schema voor 2018. 

Dinsdagavond 20:00-22:00 (door Sabine, informatie en boeken klik hier)

  • 16 januari t/m 27 februari (wordt gegeven door Josta Kolkman, sessie 8: 20 mrt)
  • 6 maart t/m 8 mei (m.u.v. 20 maart) 
  • 15 mei t/m 3 juli 
  • 4 september t/m 30 oktober

Zondagmiddag 16:00-18:30 (door Cecile, informatie en boeken klik hier)

  • 11 maart t/m 13 mei  (m.u.v. 29 april) 
  • 20 mei t/m 15 juli 
  • 16 september t/m 18 november (m.u.v. 21 oktober)

Prijs Mindfulness: 8-weekse training
€ 350,- incl. btw particulier. (acht bijeenomsten van 2-2,5 uur)
€ 550,- excl. btw voor werkgever (wanneer training vergoed wordt)
Inclusief persoonlijke intake (op afspraak). Optioneel: stiltedag € 45 (extra 9e sessie)
Mindfulness is aftrekbaar van de belasting voor zowel particulieren (bij trainingen > € 250,-) als ZZP'ers en werkgevers
Training door Cecile kunnen worden vergoed door steeds meer verzekeraars

Mindfulness groepstraining 2 (6 weken vervolg)

Je hebt de Basis Mindfulness gedaan (of veel ervaring in bewustzijnstraining en mediteert regelmatig en bent bekend met mindfulness meditaties ) en wil deze opfrissen en verdiepen. Deze zes weekse training is de opvolger van de mindfulness training, (MBSR en MBCT ) en brengt je nieuwe inzichten en verdieping in je eigen patronen. 

Datum eerstevolgende MNDFN 2  training: 6 november t/m 11 december

Informatie en reserveren Midnfulness 2, klik hier 

Prijs Mindfulness 2: 6-weekse training
€ 295, - incl BTW voor particulier (zes bijeenkomsten van twee uur)
€ 450, - excl BTW zakelijk (werkgever)

Mindfulness is aftrekbaar van de belasting voor zowel particulieren (bij trainingen > € 250,-) als ZZP'ers en werkgevers

thrive trainers mindfulness

Sabine van der Post  is oprichter van Blancday, Mindfulnessreis en Mindfulbizz en gecertificeerd Mindfulness trainer. Ze begeleidt met veel plezier individuen en groepen bij  Thrive & De Nieuwe Yoga School in Amsterdam, is partner bij Mindfulbizz en actief in het bedrijfsleven op o.a de ZuidAs. Twee tot drie keer per jaar begeleidt Sabine 5 daagse Mindful Zelf Realisatie Retreats in Marokko en vanaf zomer 2018 Weekend Retreats op de heide in Hilversum op het landgoed Hoorneboeg.

“Mindfulness leert me om het leven in ieder moment te waarderen zoals het is. Om vanuit een open mind, een open hart en open ‘will’  te leven. Mij te verwonderen over de schoonheid van het hier en nu en de uitglijers en uitdagingen iedere keer weer te omarmen met compassie en bewustzijn. Ik hoef niet vast te houden aan gedachten, stress, twijfel of pijn. Ik hoef mij er ook niet tegen te verzetten. Ik houd van het onderzoeken van de menselijke conditioneringen middels neurowetenschap en spirituele wegen van wijsheid en ik kom altijd weer uit bij het ervaren van de eenheid die ik ben; individu, ego EN het bewustzijn daarvan, een deel van alles dat leeft en continu in beweging is. Hier en nu. Ik realiseer mij dat het leven door mij heen beweegt. De meditatie technieken en mindfulnessleer geven mij de basis voor dat inzicht, dat wil ik graag doorgeven.Het proces wat een ieder doormaakt in zijn of haar bewustwording heeft invloed op jezelf en onze maatschappij; peace in oneself is peace in the world!” – Sabine

Zorgverzekeraars vergoeden steeds vaker Mindfulnesstraining. Sabine heeft de A-certificering via de VMBN. Vraag bij je zorgverzekeraar of je deze training (deels) kunt declareren. Schrijf je in of  mail Sabine voor het telefonische of persoonlijke voorgesprek.

Cecile Mertens, is lid van de beroepsvereniging VMBN cat. 1 waardoor haar trainingen in aanmerking komen voor vergoeding door meerdere verzekeraars. Ze geeft yoga, coaching en mindfulness trainingen aan zowel volwassenen als kinderen. en put daarbij uit meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van bewustwording en spirituele verdieping; vele vormen van yoga, meditatie, lichaamswerk en psychotherapie. Regelmatig volgt ze langere (stilte) retraites bij haar leraar in India. Mail Cecile hier als je nog vragen hebt.

"Het mooie van de mindfulness training is dat op een heldere, eenvoudige en speelse manier meerdere vormen samenkomen en dat het direct toepasbaar is in de dagelijkse realiteit. die, met alles dat het geeft en neemt, ons elk moment weer uitnodigt om hier en nu, open en wakker aanwezig te zijn. De training geeft ruimte aan verdieping waar dat nodig is maar ook aan de nodige humor en relativering"

Simone Heijhoff  is mindfulnesstrainer en coach. Ze is onder andere gecertificeerd als Search Inside Yourself Teacher (het op mindfulness gebaseerde EQ programma dat ontstond binnen Google) en de Wim Hof Methode (the iceman). Met veel passie en bevlogenheid geeft zij workshops en trainingen, onder andere in het bedrijfsleven. Ze coacht één op één met particulieren en in team verband.

“Het is fascinerend om te zien hoe oude tradities en moderne wetenschappen bij elkaar komen en ons laten zien hoe we onszelf kunnen optimaliseren. Wanneer werknemers de mogelijkheid krijgen om een mindfulness training te doen kunnen zij daar op zowel zakelijk als persoonlijk vlak vele voordelen uithalen. Ik ben iedere keer weer geraakt door ervaringen en mooie verhalen."


Josta Kolkman geeft de eerste training in 2018 in de Oost studio voor Sabine. "Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden, waarbij ik me vaak met dankbaarheid en een glimlach mag beseffen dat elk moment een nieuw moment is om te leren en dat ik elk moment een keuze heb in hoe ik op bepaalde situaties reageer. Het observeren van mijzelf en mijn reactiviteit geeft me een mate van afstand die me ontspanning en vrolijke nieuwsgierigheid geeft."

 

NEEM NU EEN PROEFLES: 2 VOOR € 15 OF 5 VOOR € 35
AANMELDEN PROEFLES