Thrive Yoga
  • Nederlands
  • English
 

thrive Mindfulness in amsterdam oost (zeeburg)

Thrive Yoga biedt sinds 2013 een doorlopend profesioneel Mindfulness programma met gecertificeerde trainers in de rustige omgeving van de yogaschool. De populaire 8-weekse Mindfulness trainingen worden op zondagmiddag gegeven in onze rustige studio in Amsterdam Zeeburg. In deze training krijg je wekelijks praktische en effectieve oefeningen aangereikt die je direct in de praktijk van het leven kan toepassen, zowel thuis als op je werk. Daarnaast kun je ook kiezen voor een Individueel Mindfulness Traject met één van onze trainers of een nieuw Online Mindful Lyfestyle Programma.

Bewezen effectief

Mindfulness­training is een training met een duidelijk omschreven programma. Ook wel Mindfulness Based Stress Reduction training genoemd, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met Westerse psychologische inzichten samengebracht in de achtweekse mindfulness­training, die nu al meer dan 35 jaar bestaat en door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek bewezen effectief is gebleken. Onderzoek laat zien dat mindfulness­training zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren. Ook transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert.

 

De voordelen van mindfulness zijn omvangrijk. mindfulness wordt ook vaak gezien als de training om stress en burn outs te voorkomen of te bestrijden. Enkele concrete voordelen (met wetenschappelijke basis):

  • Mindfulness hept je om je beter te concenteren
  • Mindfulness leidt tot een betere focus
  • Mindfulness helpt om je gedachten op een rijtje te zetten
  • Beter omgaan met stress
  • Je minder te laten leiden door emoties
  • Meer van het nu-moment genieten
  • Mindfulness vergroot je empathie en compassie

 

 

8-weekse mindfulness training

Mindfulness streeft ernaar je aan te leren hoe je “Mindful” kunt worden. Dat wil zeggen hoe je kunt leren om volledig in het hier en nu te leven en maximaal te genieten van alles om je heen in het nu-moment. De achtweekse training is een praktische training in aandacht, loslaten en niet-oordelen door onder andere concentratie oefeningen en meditaties. De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van ruim 2 uur en een (optionele) oefenmiddag in stilte. Je krijgt een werkboek en cd's (hardcopy of digitaal) mee om thuis mee te oefenen en praktische opdrachten die je helpen aandachtig te zijn bij dagelijkse bezigheden.

We starten elke twee tot drie maanden een nieuwe training op zondagmiddagtraining (16:00-18:15) in onze studio thrive Zeeburg (Sumatrakade 1, Amsterdam). De trainingen komen veelal in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Vind hieronder de aankomende trainingen. D

Start Zondag 16 januari

informatie en boeken klik hier 

 

 

 

prijzen 8-weekse training

€ 375,- incl. btw particulier. (acht bijeenomsten van 2 tot 2,5 uur)
€ 375, - excl btw zakelijk ZZP

€ 595,- excl. btw voor werkgever (wanneer training vergoed wordt)

Inclusief persoonlijke intake (op afspraak). Optioneel: stiltedag € 45 (extra sessie)

Mindfulness is aftrekbaar van de belasting voor zowel particulieren (bij trainingen > € 250,-) als ZZP'ers en werkgevers. Trainingen kunnen worden vergoed door steeds meer verzekeraars bij gecertificeeede midnfulnesstrainers.
Hier kun je kijken of jou zorgverzekeraar Mindfulness Training vergoed.

 

Indiviudeel Mindfulness Traject

Alle voordelen van een Mindfulness training en meer aandacht voor persoonlijke vraagstukken. Individuele mindfulness sessies geven meer ruimte voor het herkennen en transformeren van patronen en heling van (oude) emotionele wonden middels het doorvoelen van emoties die door gedachten over gebeurtenissen uit het verleden geactiveerd worden. De training kan gevolgd worden bij één van onze trainers, online of op locatie. Bijvoorbeeld op de boot van Sabine, op de Borneokade. De prijs voor het individueel traject van 10 sessies in drie maanden is € 1145, -
Vraag meer informatie of een online intake aan via e-mail aan thrive.

 

thrive trainers mindfulness

 

Cecile Mertens, is lid van de beroepsvereniging VMBN cat. 1 waardoor haar trainingen in aanmerking komen voor vergoeding door meerdere verzekeraars. Hier kun je kijken of jou zorgverzekeraar Mindfulness Training vergoed. Ze geeft yoga, coaching en mindfulness trainingen aan zowel volwassenen als kinderen. en put daarbij uit meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van bewustwording en spirituele verdieping; vele vormen van yoga, meditatie, lichaamswerk en psychotherapie. Regelmatig volgt ze langere (stilte) retraites bij haar leraar in India. Mail Cecile hier als je nog vragen hebt. De training van Cecile kan in het Nederlands of Engels worden gegeven.

 

Iryna Ivanova is oprichter en eigenaar van Iryna Business Yoga. Haar focus ligt op vermindering van stress, verhoging van energieniveaus en verbetering van prestaties in de bedrijfswereld. Iryna Ivanova is een gecertificeerde mindfulnesstrainer en verzorgt programma's zoals: Business Mindfulness, Stellar Performance en Emotional Intelligence. Iryna heeft een internationale zakelijke achtergrond en kent de uitdagingen van het werken in een kantooromgeving. Ze heeft effectieve manieren ontwikkeld om stress te verminderen, je focus te herpakken en innerlijke rust te bereiken. Iryna werkt samen met internationale teams en zakelijke professionals voor productiviteitsverhoging, duurzame motivatie, innerlijke rust, een positieve denkwijze, nieuwe gezonde mentale gewoonten en een meer vervuld en gelukkig leven, zowel op het werk als thuis. Mail Iryna of bezoek haar website
 

 

Sabine van der Post “Mindfulness leert me om het leven in ieder moment te waarderen zoals het is. Om vanuit een open mind, een open hart en open 'will'  te leven. Mij te verwonderen over de schoonheid van het hier en nu en de uitglijers en uitdagingen iedere keer weer te omarmen met compassie en bewustzijn. Ik hoef niet vast te houden aan gedachten, stress, twijfel of pijn. Ik hoef mij er ook niet tegen te verzetten. Ik kom altijd weer uit bij het ervaren van de eenheid die ik ben; individu, ego EN het bewustzijn daarvan, een deel van alles dat leeft en continu in beweging is. Hier en nu. Ik realiseer mij dat het leven door mij heen beweegt. De meditatie technieken en mindfulnessleer geven mij dat inzicht, dat wil ik graag doorgeven.

 

 

reviews van deelnemers aan de mindfulnesstraining

 

best investment ever

All in all, the training with Cecile has been a highly transformative and a healing experience. I would recommend it to everyone as it is the best investment into yourself and your family you can ever make.  Zuzana (2018)

daily tools

Overall, I was very happy with the course, its structure and the results I am step-by-step obtaining. Cecile did a really great job and provided me with tools I can daily use to try keeping a more aware, relaxed and positive approach to life. Heel bedankt Cecile. Mateo (2019)

practische benadering

Ik kan de mindfullness training van Sabine van harte aanbevelen. Een investering in jezelf die ik iedereen gun. Belangrijke zaken die ik heb geleerd zijn meer in het nu te leven, te luisteren naar mijn lichaam, als ‘waarnemer’ te kijken naar mijn gedachtes, (vervelende) zaken te accepteren in plaats van weg te drukken en bovenal mindfullness vast onderdeel te laten worden van mijn dagelijks leven. Sabine hanteert een praktische benadering in haar mindfullness lessen, wat ik een verademing vond. Ze luistert zonder oordeel en geeft nuttige tips en antwoorden op je vragen zowel in de les als daarbuiten. Daarnaast zorgt Sabine ervoor dat iedereen voldoende ruimte krijgt om tijdens de lessen zijn/haar ervaringen te delen. Naomi | Mindfulness Training Mei/Juni 2019

tevreden, rustiger, vriendelijker

Kleine stapjes, grote veranderingen. Sabine heeft ons op prettige en duidelijke wijze laten zien dat Mindfulness voor iedereen beschikbaar en niet moeilijk is, en dat kleine inzichten (en bewuste toepassing daarvan!) kunnen leiden tot grote veranderingen in je leven. Zelf heb ik lang getwijfeld, of het wel iets voor mij zou kunnen zijn. Omdat je nu eenmaal bent, zoals je bent, dacht ik. Maar de manier waarop je de dingen ziet en erop reageert, kun je wél veranderen. En juist daar zat voor mij de ruimte, om me nu stukken tevredener, rustiger en vriendelijker te voelen. Dit is zo’n training die ik 10 jaar eerder had willen doen, en die ik iedereen gun. Suzanne | Mindfulness Training Mei/Juni 2019

liefdevolle begeleiding

Ik heb echt ontzettend veel geleerd. O.a. meer inzicht in mijn automatische stressreacties, mijn manieren van communiceren, in negatieve gedachten, mijn energievreters, en ademhaling. Maar ook ben ik mij veel bewuster van de signalen in mijn lichaam. Ik heb geleerd dat emoties anders gevoeld kunnen worden, zonder de verhalen eromheen, en dat je dan in contact kunt komen met de kern. In het algemeen merk ik dat ik veel meer het huidige moment waardeer en bewuster ervaar. De liefdevolle begeleiding van Cecile was heel fijn. Het is echt anders dan enkel thuis oefenen, want je deelt voor een langere periode je ervaringen, leert veel over de theorie, krijgt specifieke oefeningen mee, kunt vragen stellen en hebt altijd ondersteuning.’ Janna (2018)

 

vind hier alle thrive cursussen:
cursus aanbod thrive yoga

 

 

 

 

 

 

 

Proeflessen: 2 voor € 17 of 5 voor € 35
AANMELDEN PROEFLES