Thrive Yoga
  • Nederlands
  • English
 

thrive vinyasa yoga opleiding

start februari 2021

Voel je je geroepen om de diepte in te duiken met Yoga? Wil je leren Yoga te delen met anderen? Dan vormt de (200 uur YAC) Thrive Yoga Vinyasa Opleiding een mooi begin van je ontwikkeling als Yogi en / of  toekomstig Yogadocent. De training is niet alleen een reis van kennisverdieping en professionele ontwikkeling, maar ook een reis naar binnen; naar zelfkennis, wijsheid en kernkracht. Je kunt je nu al (vrijblijvend) opgeven als geinteresseerde

OPGEVEN ALS GEINTERESSERDE


de thrive opleiding

 

Onder leiding van vier vaste (Nederlandstalige) docenten wordt je gedurende negen maanden opgeleid tot professioneel yogadocent. Na succesvolle afronding ontvang je het Thrive Yoga Vinyasa certificaat en kun je je registreren bij het internationaal kwaliteitsinstituut Yoga Alliance®. De Thrive Yoga opleiding belicht geen specifieke traditie, maar brengt verschillende yogastromingen bij elkaar om inzicht te geven in de ontwikkeling van yoga als pad van zelfrealisatie. Je maakt kennis met de Ashtanga Vinyasa benadering, met elementen van Jivamukti Yoga en het perspectief van de Functionele Yoga.

De opleiding bestaat uit drie pilaren: anatomie, filosofie en persoonlijke ontwikkeling. De functionele anatomie is het kader waarbinnen je asana’s functioneel leert te begrijpen en veilig over te dragen. De filosofie workshops brengen je voorbij de asana’s, naar het pad van zelfrealisatie. Persoonlijke ontwikkeling is gericht op het integreren van yoga in het dagelijkse leven.

Anatomie

De functionele benadering van asana beoefening van Paul & Suzee Grilley vormt de basis van de lichaam- en asana kennis. Je leert niet alleen over botten, spieren en fascia,  maar ook over “range of motion”: ieder mens heeft een uniek skelet en daarmee eigen ‘range of motion’. Mensen zijn fysiek verschillend en dit speelt een grote rol in de yogales. Met kennis over het skelet leer je asana toegankelijk te maken voor iedereen en leer je veilige en zinvolle instructies te geven. Niet alleen leer je veel over jezelf en je eigen unieke lichaam, je leert ook over de unieke anatomie van je medestudenten. We nemen ieder weekend veel tijd om de asana’s te doorgronden en te ervaren, zodat je de houdingen begrijpt en helder kunt onderwijzen (verbaal en manueel).

filosofie

Filosofie is de tweede belangrijke pilaar van de training. Je maakt op een activerende manier kennis met de yogafilosofie en de ontwikkeling van Yoga door de eeuwen heen. Reflectie is het sleutelwoord. We brengen de filosofie tot leven door reflectieoefeningen en gespreksvoering. We nodigen je uit de yogafilosofie te ervaren en praktisch toe te passen. We brengen ieder weekend Bhakti in de opleiding, met het vertellen van verhalen en het zingen van mantra’s.

persoonlijke ontwikkelIing

Een intensieve yogabeoefening nodigt een proces van innerlijke transformatie uit. We zien regelmatig dat mensen van een yoga beoefening bewegen naar een yoga levensstijl. In de Thrive Yoga Opleiding maken we ruimte voor het begeleiden van deze innerlijke transformatie. We vormen vaste mentorgroepen van maximaal vijf of zes studenten (en een vaste mentor) waarin we de tijd nemen om te reflecteren op je persoonlijke reis. Het is onze passie om een gedegen en inspirerende verdieping van Yoga te bieden aan onze studenten. We zijn er dan ook van overtuigd dat we kundige en authentieke yogadocenten de wereld in zullen sturen.

voor wie?

Je kunt deze opleiding volgen als een goede basis wilt leggen als toekomstig yogadocent, maar ook als je geen les wilt geven en je je wilt toewijden aan een verdieping van jouw yoga pad en de persoonlijke ontwikkeling die daarbij komt kijken. Voordat je kunt deelnemen aan deze training hebben we graag een intake met je over je ervaring en doelstellingen. Over het algemeen verwachten we dat je al enige tijd aan yoga doet en actief lessen volgt, of een actieve self-practice hebt ontwikkeld. In principe is de opleiding voor iedereen met een serieuze interesse en intentie tot groei.

 

 

De vakken

ASANA IN DEPTH

Tijdens de maandelijkse Asana in Depth workshops nemen we de tijd om iedere Asana afzonderlijk te bekijken, te beoefenen en te bespreken. We bespreken de anatomische functies van de Asana, de verschillende variaties van de houding, en je leert de Asana veilig en duidelijk over te dragen met de daar bijbehorende verbalen en fysieke assists.

 

FILOSOFIE

We gaan de diepte in tijdens de Yoga Filosofie en Psychologie workshop. Je leert over de geschiedenis van Yoga, de verschillende (klassieke en moderne) stromingen en krijgt inzicht in de belangrijkste Yoga teksten en fundamenten van de Yoga filosofie. Je reflecteert op je persoonlijke beleving van Yoga door refelctie opdrachten en gespreksvoering.

fucntionele ANATOMIE

Tijdens de Anatomie workshops leer je te kijken naar het menselijk lichaam vanuit een functioneel perspectief: hoe beweegt het lichaam? De functionele anatomie workshops slaan een brug tussen de anatomie van het lichaam en de Asana’s die we beoefenen op de mat. Je leert over het skelet, de gewrichten, de spieren en fascia en hoe Asana’s het lichaam (en de verschillende soorten weefsel) stimuleren en waarom.

TEACHING SKILLS

Hoe sta je voor een groep? Hoe gebruik je je stem? Hoe beweeg je door de ruimte? Hoe geef je les vanuit je hart? Het zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens de workshops Teaching Skills

 

vinyasa en flow

Tijdens dit blok maak je kennis met het concept Flow als een meditatie in beweging. Je leert hoe je een flow kunt opbouwen, afbouwen en ook vloeiend kunt overdragen aan je studenten

yin yoga

“Something can only be understood according to its opposite” Tijdens de opleiding maak je kennis met de fundamenten van Yin Yoga en de theorie aan de basis van deze yogavorm. Wat is het doel van Yin Yoga? Hoe beïnvloed Yin Yoga het lichaam en de levensenergie? Hoe verwerk je een Yin houding in een les? Deze vragen worden onder anderen beantwoord tijdens de Yin Yoga workshops.

persoonlijke ontwikkeling

Om het weekend komen we in kleine groepen bij elkaar om te delen, te oefenen, te reflecteren en te herhalen. We creëren ruimte voor aandachtig luisteren en het delen van onze persoonlijke beleving.

pranayama en meditatie

Je volgt drie pranayama workshops waarin zowel theoretische kennis krijgt aangeboden als verschillende pranayama oefeningen. Je leert over de relatie tussen de adem en het zenuwstelsel, we besteden aandacht aan de bandha’s en je leert over prana/chi. Tijdens de blokken meditatie oefen je met verschillende meditatievormen en reflecteer op je eigen persoonlijke reis door het bewustzijn.

 

PLANNING en prijzen

De training vindt plaats in negen weekeinden van vijf dagdelen, verdeeld over negen maanden. Verder verwachten we dat je gemiddeld minimaal vier lessen per maand bij ons volgt, dus in totaal 32 lessen in de acht maanden, waarvan minimaal 12 bij je eigen mentor.

De tijden en data per weekeinde (wijzigingen voorbehouden):

vrijdag     18:30 - 21:30 (alleen eerste en laatste weekeinde)
zaterdag  09:00 - 17:00
zondag    09:00 - 17:30

De prijs van de 200 uurs (Yoga Alliance ®) opleiding:
Regulier:     
Early Bird:   

* Als Teacher Trainee krijg je gedurende de training 10 % doorlopende korting op een light of full membership
* Bij inschrijving is en aanbetaling vereist
* Betaling in vier termijnen is mogelijk (toeslag 100 euro)

inspiratie sessieS

Voor de start van de opleiding geven we enkele (gratis) insipirerende informatiemiddagen, met docenten en indien ook mogelijk trainees van de vorige opleiding. Zodat je vragen kunt stellen en we je meer over de opleiding kunnen vertellen en inspireren.

Interesse?

Via onderstaande links kun je je opgeven als geinteresseerde om op de hoogte gehouden te worden of je direc t inschrijven voor de opleiding. Let op, we laten minimaal 14 en maximaal +/- 20 studenten toe om de training kleinschalig en persoonlijk te houden zodat we kunnen werken in mentorgroepen van 4-5 deelnemers.

Wat deelnemers zeggen

“Een super fijne opleiding voor die gene die naast de asana’s ook meer verdieping en inzicht willen in de filosofie en hun eigen te bewandelen pad. Ook een die je leert rekening te houden met verschillende lichamen dmv praktische anatomie. Heel waardevol, en ik ben blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb” - Marinka -“Ik volg de Thrive Teachers opleiding met heel veel plezier. Het is een mooie opleiding om dieper in de wereld van yoga te duiken. Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte om uit de opleiding te halen dát wat jij wilt. Het klopt bij Thrive, die persoonlijke aanpak en aandacht komt overal terug. Onze docenten verschillen ook. Dat is leuk en inspirerend. Ze zijn goed benaderbaar.” - Suzan - 

"Na ruim 3 jaren als fanatieke bezoeker van de thrive yoga lessen zat ik letterlijk te wachten op de start van hun eerste teacher training. Wat ik in de lessen altijd zo fijn vindt, komt ook terug in de teacher training. Oprechte interesse in deelnemers, aandacht voor yoga filosofie en inzicht in anatomie. Tijdens de teacher training een fijne mix aan docenten met ieder hun eigen vakgebied. En iets wat mij echt verraste is de samenhorigheid en sfeer in de groep, 23 nieuwe yoga vrienden erbij.”  - Ellen -
 

Als quote aan het begin van deze training had ik gekozen:” het valt niet mee te worden wie je bent”.  Maar bij deze teacher training ga je een stukje  op weg. De training leert je veel over yoga én over jezelf. Het verdiepen van je practice, de functionele anatomie en de filosofie bieden je zo veel inzichten en stof tot nadenken dat je alleen nog maar meer wilt weten én jezelf beter leert kennen! De prachtige, heel bruikbare, oude wijsheden, de asana’s, de meditatie , de prachtige mantra’s en niet te vergeten de nieuwe vriendschappen zijn op alle fronten een verrijking. Een spannende en leerzame training die ik voor geen goud had willen missen. -Freya

 

VINYASA YOGA OPLEIDING 2020
INSCHRIJVEN VOOR DE OPLEIDING

 

 

 

VINYASA YOGA OPLEIDING 2020
AANMELDEN ALS GEINTERESSEERDE

 

 

 

 

 

 

Proeflessen: 2 voor € 17 of 5 voor € 35
AANMELDEN PROEFLES