Thrive Yoga
  • Nederlands
  • English
 

 

YIN yoga OPLEIDING amsterdam

Heeft Yin Yoga je hart gestolen? Wil je verdieping aanbrengen in je Yin Yoga beoefening? Of wil je Yin Yoga leren overdragen? De geheel nieuwe Thrive 100 hr Yin Yoga Training (Yoga Alliance®) op een prachtige locatie in Amsterdam. De training geeft een goede en inspirerende basis van kennis en competenties volgens de principes van Paul & Suzee Grilley (de grondleggers van Yin Yoga). Kennis van functionele anatomie en houdingen staat voorop. Daarnaast besteden we tijd aan persoonlijke ontwikkeling, specifiek gericht op filosofische reflectie. Ook besteden we aandacht aan de ontwikkeling van een persoonlijke meditatie beoefening. We streven niet alleen naar het delen van kennis, maar ook naar daadwerkelijke verdieping van jouw ontwikkeling als yogi. Na afronding van de opleiding ben je in staat om yin yoga houdingen te personaliseren en aan te passen aan jezelf en aan iedere student in jouw Yin Yogales.

 

“What’s easy for one student, might be impossible for another,
because every bone in every body is different”.

Paul & Suzee Grilley

INSCHRIJVEN YIN YOGA OPLEIDING 2020

Vakgebieden

Anatomie

Functionele anatomie en de Yin Yoga principes van Paul en Suzee Grilley vormen de basis van de training. We behandelen het skelet, relevante spiergroepen en gaan in op de eigenschappen van botten, spieren en fascia.

houdingen

We nemen uitgebreid de tijd voor het analyseren van de Yin Yoga houdingen. We kijken systematisch naar ieders unieke skelet en de veelheid aan variaties die je kunt aanbrengen in yin houdingen. Je leert duidelijke verbale instructie te geven, studenten te assisteren en op een effectieve manier hulpmiddelen in te zetten.

filosofie

De eeuwenoude yogafilosofie kan onze ervaring van het (dagelijks) leven enorm verrijken. Ieder weekend doorgronden we gezamenlijk de Yin Yoga uitgangspunten en nemen we de tijd voor een specifiek filosofisch onderwerp. We behandelen onder andere de basisbeginselen van het Taoïsme met specifieke aandacht voor het concept Yin/Yang. Ook gaan we diep in op de 7 Chakra’s en de functies in het lichaam.

meditatie

Meditatie vormt een vast onderdeel van de weekenden. We oefenen twee verschillende benaderingen van meditatie: Mindfulness meditatie en Chakra meditatie (Nyasa).

yin yoga practice

Elk weekend volg je twee Yin Yogalessen bij de opleidingsdocenten. Je zal huiswerk meekrijgen waarbij je wordt gevraagd je persoonlijke Yin Yoga beoefening te onderzoeken en te analyseren. Daarbij zul je tijdens de training een minimaal aantal Yin Yogalessen volgen bij verschillende Thrive Yin Yoga docenten.

mentorgroepen

Ieder weekend kom je samen in een kleine mentorgroep waarin je onder begeleiding van een opleidingsdocent (mentor) reflecteert op je ervaringen en ontwikkeling. Aan de basis ligt het principe van ‘aandachtig delen en luisteren’ (heartfelt listening) waarin je wordt uitgedaagd om te delen en te luisteren zonder weder communicatie. Daarnaast gebruiken we het mentoruur om te oefenen met lesgeven en het ontvangen van feedback.

 

voor wie?

Je kunt de Yin Yoga training volgen als je je wilt toewijden aan een verdieping van jouw yoga pad en de persoonlijke ontwikkeling die daarbij komt kijken. Ook vormt de training een mooie toevoeging aan een reeds voltooide 200hr yogaopleiding. Voordat je kunt deelnemen aan deze training hebben we graag een intake met je over je ervaring en doelstellingen. Over het algemeen verwachten we dat je al enige tijd aan yoga doet en actief lessen volgt, of een actieve self-practice hebt ontwikkeld. In principe is de opleiding voor iedereen met een serieuze interesse en intentie tot groei.

 

 

 

Planning en prijs

De training vindt plaats in 5 weekeinden, verdeeld over vijf maanden
--> zaterdag  09:00 - 17:00
--> zondag    09:00 - 17:30
--> het eerste en laatste weekeinde ook op vrijdagavond (tijd t.b.d.)


REGULIERE PRIJS :                           NTB
* bij inschrijving is een aanbetaling van 50 euro vereist
* bij betaling in drie termijnen geldt een toeslag van 50 euro
* Als Teacher Trainee krijg je gedurende de training 10 % doorlopende korting op een light of full membership

 

 

informatie sessies

Voor de start van de training geven we enkele (gratis) inspirerende informatiemiddagen met de docenten. Je krijgt alle ruimte om vragen te stellen en verwachtingen te bespreken.

 

DOCENTEN

De opleiding wordt gegeven door hoofddocenten; Sanne Jennen, Jorinde Verzijl, Carolien Wierda en wordt begeleid door Marco Rodie, founder en eigenaar van Thrive Yoga. Alledrie doorgewinterde yogadocenten en internationaal opgeleid door onder; andere Paul en Suzee Grilley en Bernie Clark, de grondleggers van Yin Yoga en Anat Geiger. Lees voor meer details en achtergrond hun persoonlijke profiel (klik op de naam).

locatie

We hebben een prachtige ruimte waar we in een rustige en profesionele omgeving kunnen leren en oefenen; ' De Akademie voor Massage en Beweging' in Amsterdam Noord. De Akademie is gevestigd in een historisch pand en de sfeer en inrichting past uitstekend bij onze visie.We hebben op de Akademie de beschikking over een eigen lichte zaal (120 m2) en nog veel meer faciliteiten, waaronder een tuin, keuken en lounge. De locatie biedt veel privacy en voldoende ruimtes om ook in kleinere mentorgroepen te kunnen werken en studeren. De Akademie is gelegen aan de Wingerdweg 32 en is makkelijk te bereiken met het pondje vanaf centraal en ligt direct naast het nieuwe metro station (Noord-Zuid lijn).

wat deelnemers zeggen...

“Een super fijne opleiding voor die gene die naast de asana’s ook meer verdieping en inzicht willen in de filosofie en hun eigen te bewandelen pad. Ook een die je leert rekening te houden met verschillende lichamen dmv praktische anatomie. Heel waardevol, en ik ben blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb” - Marinka - (VINYASA TT 2019)

“Ik volg de Thrive Teachers opleiding met heel veel plezier. Het is een mooie opleiding om dieper in de wereld van yoga te duiken. Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte om uit de opleiding te halen dát wat jij wilt. Het klopt bij Thrive, die persoonlijke aanpak en aandacht komt overal terug. Onze docenten verschillen ook. Dat is leuk en inspirerend. Ze zijn goed benaderbaar.” - Suzan -  (VINYASA TT 2019)

 

Via de onderstaande links kun je je opgeven voor de training. Let op, we laten minimaal 14 en maximaal +/- 22 studenten toe om de training kleinschalig en persoonlijk te houden. Weet je het nog niet zeker, maar heb je wel interesse gebruik dan de tweede link om je vrijblijvend aan te melden als geinteresseerde.

GA JE MEEDOEN?  SCHRIJF JE DAN HIER IN
AANMELDEN OPLEIDING

 

 

 

GEINTERESSEERD, HOU ME OP DE HOOGTE
AANMELDEN INTERESSE

 

 

 

2019 Yoga Opleiding Thrive Yoga

Proeflessen: 2 voor € 17 of 5 voor € 35
AANMELDEN PROEFLES