Thrive Yoga
  • Nederlands
  • English
 

yoga bij thrive

De yoga filosofie is meer dan 3000 jaar geleden ontstaan in India en oorspronkelijk bedoeld om lichaam en geest te verenigen door meditatie. In deze tijd is yoga vertakt in vele moderne vormen, waarbij het accent ligt op de fysieke houdingen, beweging, bewuste ademhaling en ontspanning.

Thrive kiest voor authentieke yoga waarbij in elke les aandacht is voor deze aspecten maar waar ook meditatie en de yoga filosifie een berlangrijke rol spelen. De lessen zijn actief en inspannend, tegelijk diep ontspannend en toegankelijk voor alle niveaus. Elke les is een unieke belevenis en wordt geleid door een anatomische weekfocus en een maandthema uit de yogafilosofie. In de yogalessen werken we in kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht voor ieders ervaring en aandachtsgebieden.

Voordelen van Yoga

Yoga is bevorderlijk voor je gezondheid en welzijn. Regelmatig yoga beoefenen helpt je om volop en bewust te leven. Om te ‘thriven’!

Vraag jij je af of yoga iets voor jou is? Dit is wat regelmatig yoga beoefenen je onder andere brengt. Ben je al overtuigd, meldt je dan direct online aan voor je introductie aanbieding.

Loslaten van spanning
Fysieke bewustwording
Meer zelfbewustzijn
Kracht en flexibiliteit
Voorkomen ‘burn out’
Uithoudinsgvermogen
Scherpere aandacht
Stress vermindering
 

YOGASTIJLEN

Welke yogastijl past het beste bij jou op dit moment? Hieronder vind je meer informatie over de specifieke yogastijlen die Thrive aanbiedt.

VINYASA YOGA

Vinyasa is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarin verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging brengt je aandacht naar het hier en nu. Terugkerende elementen uit de zonnegroet worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen. De nadruk ligt op het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen. Een Vinyasa Yoga les heeft vaste onderdelen. Een warming up met zonnegroeten, staande- en grondhoudingen, meditatie en een eindontspanning.

YIN YOGA

De Yin Yogalessen bij Thrive zijn gebaseerd op de lesmethodiek van Paul Grilley. Deze yogavorm is ontspannend en helend. In diepe fysieke strekkingen, voornamelijk grondhoudingen, blijven de spieren ontspannen om de fascia lagen van het lichaam te bereiken. De houdingen worden langere tijd vastgehouden (3-7 minuten) waardoor het bindweefsel en de gewrichten (weer) soepel worden. Als je even geen zin hebt in een actieve flow of als je bijvoorbeeld aan het revalideren bent is Yin Yoga een goede keuze.

YIN YANG YOGA

Yang is alles wat dynamisch is. Steeds veranderend, zichtbaar, warm en sterk. Yin is alles wat statisch is. Stil, verborgen, koud en zacht. Het ene bestaat niet zonder het andere. In onze Yin Yang lessen combineren we het krachtige fysieke aspect van de Vinyasa Yoga met de stilte van Yin Yoga. De les kan beginnen met rustige Yin houdingen en dan steeds actiever worden of juist starten met Yang zonnegroeten en eindigen met rustgevende Yin Yoga houdingen. Het resulteert in een mooie balans tussen Yin en Yang.

HATHA yoga (AROMA THERAPY)

Hatha Yoga is een rustige, klassieke vorm van yoga. Terwijl we langere tijd in de houdingen staan, deelt de yogadocent aanwijzingen over fysieke aspecten van de poses en inzichten uit de yoga filosofie. De focus ligt bij Hatha Yoga op uitlijning en bewustwording. Hatha Yoga is het startpunt om yogahoudingen te leren ontdekken en ontwikkelen. Je kunt bij Thrive Yoga ook kiezen voor Hatha Aroma Therapy. Een speciale les waarin de levenskracht van essentiële oliën aan de practice worden toegevoegd. Omgeven door heerlijke geuren van kruiden en bloemen, kom je helemaal tot rust. Deze lessen zijn in het algemeen iets zachter dan de reguliere Hatha lessen.

YOGA NIDRA

Yoga Nidra, betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’s’. Een toegankelijke les om fysiek, mentaal en emotioneel compleet te ontspannen. Bij Yoga Nidra rusten we in een staat tussen slapen en waken. Savasana is de enige houding die we gedurende een Yoga Nidra les aannemen. Yoga Nidra heeft een diepe ontspannend effect op lichaam en geest. Het heeft hetzelfde effect als 3 à 4 uur slaap. Je hebt geen ervaring met Yoga nodig voor deze les.

AERIAL YOGA

Bij onze yogastudio op Zeeburg kun je ook kiezen voor Aerial Yoga. Yoga in de lucht. Deze yogavorm is een samensmelting van luchtacrobatiek en Hatha Yoga. Een lange lus van speciaal doek dat hangt aan het plafond ondersteunt je tijdens staande yogahoudingen, balans, voorover-buigingen en heupopeners. Angst voor "inversions" (bijv. hoofd- en handstand) kunnen met behulp van het doek overwonnen worden. Kracht vanuit je "core", flexibiliteit, alignement en ballans worden verder ontwikkeld. Meer informatie over deze unieke yogavorm vind je hier.

 
overige vinyasa YOGA stijlen

Een bijzondere Vinyasa vorm op het lesrooster van thrive yoga  is ' Jivamukti Yoga’. Deze yogavorm biedt een krachtige flow. Jivamukti vindt z’n oorsprong in New York en is ontwikkeld door Sharon Gannon en David Life. De lessen zijn vooral geschikt als je al enige ervaring met (vinyasa) yoga hebt opgedaan hebt en geinteresseerd in een fysiek inspannende les met ruime aandacht voor de filofosie van yoga. Meer informatie over deze yogavorm vind je hier.

Daarnaast vind je nog 'Vinyasa Gentle Flow' lessen op het rooster. Hierbij ligt het tempo lager dan een bij een reguliere Vinyasa Yoga  les en is er meer aandacht voor details. Dit maakt het een geschikte vorm voor beginners in Vinyasa Yoga en als je zin hebt in zachtere beweging in een rustiger tempo.

LEVELS

De yogalessen bij Thrive Yoga zijn toegankelijk voor alle niveaus, tenzij dat anders wordt aangegeven. Bedenk dat de Vinyasa en Jivamukti yogalessen pittig zijn als je net met Yoga begint door het tempo van opvolgende houdingen.

We raden Hatha Yoga, Yin Yoga of Gentle Flow Vinyasa aan als eerste yogales. Laat de yogadocent altijd weten dat je nieuw bent. Dan houden we een extra oogje in het zeil. Onze yogadocenten stemmen de yogalessen af op de samenstelling van de groep. Heb je vragen? Bel of e-mail ons gerust voor een persoonlijk advies. Heb je suggesties over hoe we ons Yoga aanbod kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Proeflessen: 2 voor € 17 of 5 voor € 35
AANMELDEN PROEFLES