Thrive Yoga
  • Nederlands
  • English
 

Yoga

Wat is Yoga?

De yoga filosofie is meer dan 3000 jaar oud en ontstaan in India, oorspronkelijk bedoeld om lichaam en geest te verenigen door meditatie. In deze tijd is yoga breed toepasbaar in vele moderne vormen, waarbij vooral de houdingen en bewegingen bekend zijn. Maar ook een bewuste ademhaling en ontspanning zijn essentiële onderdelen. Thrive kiest voor een authentieke yoga gebaseerd op de fysieke Hatha vorm, waarbij er in elke les aandacht is voor de verschillende aspecten; houding (Asana), Flow (vinyasa), ademhaling (Pranayama) en meditatie (Dhyana). De lessen zijn actief en inspannend en tegelijk diep ontspannend en vooral toegankelijk, voor elke leeftijd, man en vrouw.

Voordelen van Yoga

Yoga heeft veel bewezen ‘benefits’ voor onze gezondheid en ons welzijn. Het regelmatig beoefenen van Yoga helpt je om volop en bewust te leven (to ‘thrive’). Een aantal mogelijke redenen om yoga te beoefenen:

•  Loslaten van spanning en stress

•  Voorkomen van ‘burn out’


•  Het scherper maken van de geest

•  Meer zelfbewustzijn
•  Ontwikkelen van fysieke bewustwording

•  Opbouw van kracht en flexibiliteit

•  Meer uithoudinsgvermogen

•  Aanpakken van fysieke klachten


Belangrijkste reden om Yoga te beoefenen is misschien wel gewoon dat je er elke week (of dag) naar uit kijkt. Ons doel is in ieder geval dat je na elke les en fysieke inspanning op de mat, met een ontspannen gevoel van je matje afstapt en dat meeneemt naar huis.

Yoga bij Thrive

Thrive Yoga in Amsterdam Zeeburg en IJburg biedt verschillende yogastijlen, waaronder actieve (Flow) Vinyasa Yoga, waarin we bewegen op het ritme van de adem en specifieke 'Jivamukti Yoga' . Maar ook iets rustiger Hatha Yoga en Yin Yoga, waarbij je in een rustig tempo door een serie diep strekkende houdingen gaat, waarbij spieren en bindweefsel gestrekt worden. Elke les is een unieke belevenis en wordt geleid door een anatomische weekfocus en een maandthema uit de yogafilosofie. Kies de yogastijl die op dit moment het best aansluit bij jouw behoefte! Ga jij de utdaging aan?

 

In de yogalessen werken we in kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht voor ieders ervaring en aandachtsgebieden. Ongeacht je ervaring kun je daarom meedoen met een yogaklas en helpen we je met de houdingen door zogenaamde adjustments (assists) en uitgebreide instructies. Lees meer over de yogastijlen of meld je direct aan voor een proefles!

NEEM NU EEN PROEFLES: 2 VOOR € 16 OF 5 VOOR € 35
AANMELDEN PROEFLES