Thrive Yoga
  • Nederlands
  • English
 

thrive yoga opleiding amsterdam

Persoonlijk, kleinschalig en bomvol van liefde voor Yoga!

De September 2018 opleiding is vol (zie onderstaande informatie). Het is onze intentie om in 2019 een kortere (100 uurs) Yin opleiding te verzorgen en in 2020 wederom een (200 hrs) Vinyasa. Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur ons dan een mail. 

De (Yoga Alliance) gecertificeerde Thrive Yoga Opleiding (teacher training) loopt van september 2018 tot mei 2019! Onze 200 uur Vinyasa Teacher Training met Yin elementen creëert een stevige basis voor toekomstige yogadocenten en een betekenisvolle verdieping voor yoga-beoefenaars. De training is niet alleen een reis van kennis en professionele ontwikkeling, maar ook een reis naar binnen; naar zelfkennis, wijsheid en kernkracht. Voel je je geroepen om de diepte in te duiken met Yoga? Wil je leren Yoga te delen met anderen? Dan vormt de Thrive Yoga Opleiding een mooi begin van je ontwikkeling als Yogi en toekomstig Yogadocent. Lees hier het artikel van Yoga International Magazine over onze opleiding. 

Onder leiding van vier vaste docenten wordt je gedurende negen maanden opgeleid tot professioneel yogadocent. Na succesvolle afronding ontvang je het Thrive Yoga Vinyasa certificaat en kun je je registreren bij het internationaal kwaliteitsinstituut Yoga Alliance®. De Thrive Yoga opleiding belicht geen specifieke traditie, maar brengt verschillende yogastromingen bij elkaar om zo inzicht te geven in de ontwikkeling van yoga als filosofie en levenswijze. Je maakt kennis met de Ashtanga Vinyasa benadering, met elementen van Jivamukti Yoga en het perspectief van de Functionale Yoga, kenmerkend voor Yin Yoga.

De toewijding aan Yoga zet bij velen een innerlijk proces van zelfreflectie en transformatie in gang. We zien regelmatig bij mensen dat hun Yoga practice transformeert naar een daadwerkelijke Yoga levensstijl. In de Thrive Yoga Opleiding maken we ruimte voor het bespreken van deze innerlijke transformatie. We vormen vaste mentorgroepen van maximaal vijf of zes studenten (en een vaste mentor) waarin we de tijd nemen om te reflecteren op je persoonlijke beleving van Yoga en meditatie.

De stevige basis qua kennis en competenties vindt zijn oorsprong in de functionele benadering van Asana beoefening van Paul & Suzee Grilley. Je leert over skelet variaties en verschillen in “range of motion” van ieder mens, zodat je de uniciteit van je studenten gaat begrijpen en waarderen. Niet alleen leer je veel over jezelf en je eigen unieke lichaam, je leert ook over de unieke anatomie van je medestudenten. Ook nemen we ieder weekend veel tijd om iedere Asana te doorgronden en te ervaren, zodat je de Asana’s begrijpt en helder kunt onderwijzen (verbaal en manueel).

Naast het Anatomie & Asana onderdeel van de opleiding, vormt Filosofie een derde belangrijke pilaar van de training. Je maakt op een activerende manier kennis met de yogafilosofie en de ontwikkeling van Yoga door de eeuwen heen, en reflecteert op je eigen ervaring en benadering van Yoga als filosofische stroming en levenspad.

Het is onze passie om een gedegen en inspirerende verdieping van Yoga te bieden aan onze studenten. We zijn er dan ook van overtuigd dat we kundige en authentieke yogadocenten de wereld in zullen sturen.

VOOR WIE?

Je kunt deze opleiding volgen als een goede basis wilt leggen als toekomstig yogadocent, maar ook als je geen les wilt geven en je je wilt toewijden aan een verdieping van jouw yoga pad en de persoonlijke ontwikkeling die daarbij komt kijken. Voordat je kunt deelnemen aan deze training hebben we graag een intake met je over je ervaring en doelstellingen. Over het algemeen verwachten we dat je al enige tijd aan yoga doet en actief lessen volgt, of een actieve self-practice hebt ontwikkeld. In principe is de opleiding voor iedereen met een serieuze interesse en intentie tot groei.

De vakken

ASANA IN DEPTH
Tijdens de maandelijkse Asana in Depth workshops nemen we de tijd om iedere Asana afzonderlijk te bekijken, te beoefenen en te bespreken. We bespreken de anatomische functies van de Asana, de verschillende variaties van de houding, en je leert de Asana veilig en duidelijk over te dragen met de daar bijbehorende assists.

FILOSOFIE EN PSYCHOLOGIE
We gaan de diepte in tijdens de Yoga Filosofie Workshops van Channah en Sanne. Je leert over de geschiedenis van Yoga, de verschillende (klassieke en moderne) stromingen en krijgt inzicht in de belangrijkste Yoga teksten en fundamenten van de Yoga filosofie. Samen met Sanne reflecteer je op je persoonlijke beleving van Yoga en welke plaats Yoga neemt in je dagelijkse leven.

(FUNCTIONELE) ANATOMIE
Tijdens de Anatomie workshops van Michal en Jorinde leer je te kijken naar het menselijk lichaam vanuit een functioneel perspectief: hoe beweegt het lichaam? De functionele anatomie workshops slaan een brug tussen de anatomie van het lichaam en de Asana’s die we beoefenen op de mat. Je leert over het skelet, de gewrichten, de spieren en fascia en hoe Asana’s het lichaam (en de verschillende soorten weefsel) stimuleren en waarom.

TEACHING SKILLS
Hoe sta je voor een groep? Hoe gebruik je je stem? Hoe beweeg je door de ruimte? Hoe geef je les vanuit je hart? Het zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens de workshops Teaching Skills.

YIN YOGA
Er is geen Yang zonder Yin, en daarom leer je tijdens de opleiding over de fundamenten van Yin Yoga en de theorie achter deze Yogavorm. Wat is het doel van Yin Yoga? Hoe beïnvloed Yin Yoga het lichaam en de levensenergie? Hoe verwerk je een Yin houding in een les? Deze vragen worden onder anderen beantwoord tijdens de Yin Yoga workshops.

PRANAYAMA
Prana, Chi, vitale levensenergie: tijdens deze workshops slaan we een brug vanuit de Yoga Filosofie naar de praktijk, met als kernvragen: wat is prana/chi, wat betekent het om prana/chi te beïnvloeden in het lichaam en hoe doe je dat?

MEDITATIE
Tijdens de blokken Meditatie maak je een begin met het creëren van een persoonlijke meditatie-practice. Samen met Sanne maak je kennis met verschillende meditatievormen en reflecteert op je eigen persoonlijke reis door het bewustzijn.

VINYASA & FLOW
Tijdens dit blok maak je kennis met het concept Flow als een meditatie in beweging. Je leert hoe je een flow kunt opbouwen, afbouwen en ook vloeiend kunt overdragen aan je studenten.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
Om het weekend komen we in kleine groepen bij elkaar om te delen, te oefenen, te reflecteren en te herhalen. We creëren ruimte voor aandachtig luisteren en het delen van onze persoonlijke beleving.

PLANNING

De training vindt plaats in negen weekeinden van vijf dagdelen, verdeeld over negen maanden. Verder verwachten we dat je gemiddeld minimaal vier lessen per maand bij ons volgt, dus in totaal 32 lessen in de acht maanden, waarvan minimaal 12 bij je eigen mentor. Wie die mentor kan zijn? Zie onze teacher teamleden hieronder.

Geplande data van de weekeinden (evt. wijzigingen voorbehouden):
2018:    Sept 28-30      Okt 12-14          Nov 16-18        Dec 14-16
2019:    Jan 18-20        Feb 8-10           Mar 15-17        Apr 12-14          May 17-19


Naast de negen weekeinden krijg je gedurende je opleiding nog drie extra workshops aangeboden van thrive of gastdocenten op hun specifieke expertise. De tijden per weekeinde (wijzigingen voorbehouden):
vrijdag     18:30 - 21:30
zaterdag  09:00 - 17:00
zondag    09:00 - 17:30

Als Teacher Trainee krijg je gedurende de training (maanden oktober 2018 t/m mei 2019), 10 % doorlopende korting op een light of full membership.

Docenten

Ons Teacher training Team bestaat uit een ervaren en gevarieerde groep van vier topdocenten van thrive;  Marco Rodie, Jorinde Verzijl, Channah van Dootingh en Sanne Jennen. Alle vier de docenten hebben duizenden lesuren op hun naam en zijn opgeleid en gecertificeerd in verschillende yoga stijlen door o.a. internationale top docenten als Paul Grilley, Sarah Powers (Yin), David Life en Sharon Gannon (Jivamukti). De anatomielessen worden verzorgd door onze fysiotherapeute en Pilates docente   Michal Brosh

Door de krachten van deze thrive teachers te bundelen hebben we voor jou een zeer sterk fundament voor de training kunnen leggen. Een van de teachers wordt wellicht jouw mentor in onze opleiding. 

locatie

We hebben een prachtige ruimte waar we in een rustige en profesionele omgeving kunnen leren en oefenen; ' De Akademie voor Massage en Beweging' in Amsterdam Noord. De Akademie is gevestigd in een historisch pand en de sfeer en inrichting past uitstekend bij onze visie.We hebben op de Akademie de beschikking over een eigen lichte zaal (120 m2) en nog veel meer faciliteiten, waaronder een tuin, keuken en lounge. De locatie biedt veel privacy en voldoende ruimtes om ook in kleinere mentorgroepen te kunnen werken en studeren. De Akademie is gelegen aan de Wingerdweg 32 en is makkelijk te bereiken met het pondje vanaf centraal en ligt direct naast het nieuwe metro station (Noord-Zuid lijn).

boeken

Naast de uit te brengen thrive yoga TT-reader, gebruiken we vier boeken als basis voor de opleiding, dit zijn:
- Yoga Sutra's van Patanjali (Sri Swami Satchidananda of andere versie)
- From veda's To Vinyasa (Amy Vaughn)
- Jivamukti Yoga (Sharon Gannon and David Life)
- Bhagavad Gita
Daarnaast krijg je bij inschrijving een keuze boekenlijst met onze adviezen om je voor te bereiden op de training.

Interesse en inschrijven

Via onderstaande link kun je je aanmelden. We nemen dan contact met je op en na je aanbetaling en onze bevestiging van toelating is je inschrijving definitief. Je ontvangt dan ook een  inschrijfformulier met vragenlijst en alles wat je verder moet weten. Let op, we laten maximaal +/- 20 studenten toe om de training kleinschalig en persoonlijk te houden.


inschrijven niet meer mogelijk

NEEM NU EEN PROEFLES: 2 VOOR € 15 OF 5 VOOR € 35
AANMELDEN PROEFLES