Thrive Yoga
  • Nederlands
  • English
 

ZWANGERSCHAPSYOGA bij thrive

Thrive biedt op verschillende dagen in alle drie de studio's doorlopende zwangerschapsyogalessen die je tijdens je hele zwangerschap kunt volgen. Daarnaast kun je deelnemen aan een 4 weekse aanvullende cursus bevallingsvoorbereiding (optioneel samen met je partner). En na de geboorte van je kindje bieden we post natal yoga (baby-moeder yoga) aan, waar je ook je baby kunt meenemen. Bekijk de lesroosters en zie wanneer er zwangerschaps yoga gegeven wordt in onze Yogastudio IJburg (IJburglaan), Yogastudio Zeeburg (Sumatrakade) en Yogastudio Oost (Tweede Atjehstraat). Met een zwangerschapsyoga kaart, kun je in alle studio's terecht voor een doorlopend programma van prenatal klassen. Schrijf je in voor een proefles via deze link. Je kunt dan voor € 10 een proefles kopen en vervolgens via het lesrooster je les reserveren. 

KOOP HIER JE PROEFLES

Zwangerschapsyogalessen (pre-natal)

De doorlopende lessen kun je op elk moment van de zwangerschap starten en doorgaan tot kort voor de geboorte van je baby. De lessen bieden je wekelijks zachte maar tegelijk krachtige yoga houdingen voor de opbouw van kracht en flexibiliteit, uiteraard binnen jouw mogelijkheden en grenzen. We bieden twee soorten lessen aan, waarvan de ene les wat krachtiger is met een flow en de andere rustiger en gericht op ontspanning.

Pre-natal Yoga (Birthlight)

Naast lichaamsbeweging, gaat Birthlight yoga over het aanmoedigen van zwangere mensen om hun eigen lichaam en baby te vertrouwen en om hun eigen voorkeuren te voor de zwangerschap en bevalling. Oefeningen zijn bedoeld om het evenwicht te herstellen en te behouden, met aandacht voor bekkenbewustzijn, het belang van ademen, de band tussen moeder en baby en hoe dit alles door beweging een gemakkelijk te volgen en plezierige oefening creëert. Deze les wordt later in de zwangerschap aanbevolen of wanneer je denkt dat je een rustige les nodig hebt om een ??drukke geest in evenwicht te brengen.

Pre-natal (Flow)

Deze lesvorm stelt je in staat om de flow van prenatale yogahouding te combineren met een diepe ademhaling die je voorbereidt op de bevalling. We beginnen met contact te maken met je baby en en rust te vinden. Daarna  genieten we van een continue stroom van zachte prenatale rekoefeningen en houdingen gericht op het openen van je heupen, het verminderen van de spanning in de onderrug en het creëren van meer ruimte in je schouders en borst. Deze yoga flow integreert diepe ademhaling in elke stroom en houding en stelt je in staat om met je ademhaling te bewegen, in verbinding met je baby. De les is geschikt vanaf het begin van de zwangerschap.

Cursus Bevallingsvoorbereiding

Deze unieke cursus is specifiek gericht om jou en je partner voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje. Je leert in de cursus over het bevallingsproces, verschillende houdingen en technieken van ademhaling, ontspanning, acupressuur, visualisatie en andere methoden van natuurlijke pijnstilling om de weeën vol vertrouwen op te kunnen vangen. Je partner (optioneel) krijgt praktische aanwijzingen hoe hij een rol kan hebben en jou tot steun kan zijn. Zo kunnen jullie je aan het intense natuurlijke proces overgeven en je kindje op een harmonieuze manier geboren laten worden. De cursus bestaat uit 4 workshops van 2 uur, waarvan 2 met je partner (optioneel) en wordt periodiek aangeboden (elke 2 maanden).

Klik hier voor de volgende cursusdata

Baby-ouder yoga (post-natal cursus)

De geboorte van een baby is voor zowel de moeder als de baby een van de meest ingrijpende en vormende gebeurtenissen in het leven. Na de geboorte hebben zowel moeder als baby tijd om te wennen aan en vertrouwd te raken met het nieuwe en veranderde leven. Als moeder vind je weer een nieuwe balans in het dragen van de grote verantwoordelijkheid die je kindje met zich brengt en het oppakken van je eigen leven. Deze 4-weekse Postnatale Mama en Baby Yoga cursus biedt de mogelijkheid om samen met je baby en andere moeders voorzichtig te bewegen, te ontspannen en ervaringen uit te wisselen. We doen o.a. postnatale yoga-oefeningen met en zonder baby, die o.a. gericht zijn op het versterken van de bekkenbodem, buik, heupen en rug en het ontspannen van de nek en schouders.. De baby's kunnen tijdens de lessen kijken, slapen, drinken of gezellig meedoen terwijl jij dichtbij bent. Kom samen met je pasgeboren baby naar deze inspirerende yogales! Voor moeders en baby's vanaf 6 weken na de bevalling tot aan kruipleeftijd.

Elke twee maanden in onze Oost of Zeeburg studio.

Elke twee maanden in onze IJburg studio.

Go to the ' courses overview' to see all uypcoming courses

Visie zwangerschapsyoga

Zwangerschap en de bevalling zijn een natuurlijk proces van een grote transformatie van het lichaam en geest. Alle veranderingen zijn er op gericht om een optimale omgeving te creëren voor de ontwikkeling en geboorte van je baby. Onze klassen zijn opgezet om deze transformatie op alle niveaus te ondersteunen. In de lessen zal je vertrouwen in de natuurlijke krachten van je eigen lichaam toenemen en ga je beter voorbereid naar de geboorte van je kind.

 Tarieven

Afhankelijk van het aantal weken dat je wilt deelnemen aan de pre- en post- natal yoga kun je kiezen uit en 6,12, 18 of 24 weken (lessen-) kaart, je betaalt dan € 13 tot € 16 per les (afhankelijk van de gekozen kaart). De lessen zijn geldig voor pre-natal, moeder-baby en gewone yoga en pilates lessen. Een eventuele drop in (losse) les kost € 20,-. 

Een proefles kost € 10.

De pre-natal cursus van 4 workshops van 2 uur kost € 220 voor jou en je partner samen (als je ook aan de prenatal yogalessen meedoet) anders is de prijs € 240. Zie volledige tarieven overzicht via de link.


De Post-natal cursus van 4 workshops van 75 minuten kost € 72, losse post natal lessen zijn € 22.
 

 

 

KOOP HIER JE PROEFLES

 

 

Proeflessen: 2 voor € 17 of 5 voor € 35
AANMELDEN PROEFLES